Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image
Previous Next
Υπηρεσίες
Λείανση-Στίλβωση

Ειδίκευση στο σατινάρισμα και τη στίλβωση προϊόντων κατασκευασμένων από ανοξείδωτο χάλυβα, ορείχαλκο, αλουμίνιο και σίδηρο, ακολουθώντας μια διαδικασία κατεργασίας μέσω μιας εγκατάστασης πλύσης - απολίπανσης.
 
Τεχνολογική διεργασία της επιφανειακής επεξεργασίας μεταλλικών αντικειμένων για την επίτευξη καθαριότητας των επιφανειών (κατοπτρικής στιλπνότητας).
 
Η στίλβωση γίνεται συνήθως μετά τη λείανση και βελτιώνει την εξωτερική εμφάνιση, αυξάνει τις αντιδιαβρωτικές ιδιότητες, την αντοχή κλπ. Χρησιμοποιείται σαν προετοιμασία των επιφανειών για τις επικαλύψεις των μετάλλων, καθώς και σαν τελική επεξεργασία για την πρόσδοση "εμπορικής μορφής".
 
Πραγματοποιείται στις στιλβωτικές εργαλειομηχανές.
 

Τα μέταλλα και μερικά άλλα υλικά στιλβώνονται με ελαστικούς τροχούς ή ταινίες, πάνω στους οποίους επαλείφονται κονιοποιημένες λειαντικές ουσίες ή στιλβωτικές πάστες.

Για τα μέταλλα η στίλβωση, σαν μηχανική εξάλειψης των ανωμαλιών της επιφανείας διεργασία, συνδυάζεται με χημικές και ηλεκτρικές διεργασίες αλληλεπίδρασης των επιφανειών τριβής του γρήγορα περιστρεφόμενου τροχού και του επεξεργαζόμενου μετάλλου.

  • Γυαλίσματα
  • Σατινάρισμα
  • Γυάλισμα παλαιών αντικειμένων
  • Γυάλισμα inox | μπρούτζο | αλουμίνιο
Επιχρωμίωση
Το τελικό στάδιο προστασίας και αισθητικής ανάδειξης. Γυαλιστερό λαμπερό αποτέλεσμα με την επικάλυψη των προηγούμενων στρωμάτων νικελίου και χαλκού.
 
Ανάλογα με την χρήση το επιχρωμιωμένο αντικείμενο αποκτά την μεγαλύτερη αντοχή στην οξείδωση και την διάβρωση. 
 
Ιδιαίτερη σημασία έχει η εργασία που προηγείται για το αποτέλεσμα και την διάρκεια της χρωμίωσης. 
 
Απαιτείται βαθύς καθαρισμός, αφαίρεση σκουριάς, και κάθε μορφής ρύπου. Απαιτείται στιλπνή και ομαλή επιφάνεια χωρίς πόρους, χάλκωμα και νικέλωμα στα "μικρα" που αρμόζει στην χρήση. 
 
Εφαρμόζεται σε κατασκευές που εκτίθενται σε καιρικές συνθήκες, και εχουν μεγάλη καταπόνιση. 
 
Δεν ενδείκνυται σε όλες τις περιπτώσεις σαν μέθοδος προστασίας ιδιαίτερα όταν υπάρχουν παράγοντες που μπορεί να οξειδώσουν το μέταλλο εκ των εσω.
 
Πολλές φορές είναι προτιμότερη η ψευδαργύρωση (γαλβάνισμα) και ηλεκτροστατική βαφή.
 
Επιχρύσωση

Είναι η επικάλυψη μεταλλικού αντικειμένου με χρυσό.  Στη σημερινή εποχή η επιχρύσωση γίνεται σχεδόν πάντα με την ηλεκτρολυτική μέθοδο που περιγράφουμε αναλυτικά στο λήμμα επιμετάλλωση.
 
Πρέπει να σημειώσουμε ότι επιχρύσωση γινόταν πολύ πριν ο Galvani επινοήσει την ηλεκτρολυτική μέθοδο επιχρύσωσης. Αντικείμενα με επικάλυψη φύλλου χρυσού έχουν βρεθεί σε Αιγυπτιακούς τάφους, στις Μυκήνες, αλλά και στους τάφους των Μακεδόνων Βασιλέων.

Η συνήθης επιχρύσωση που γίνεται στα μέταλλα έχει πάχος 1 Micron ( Το micron είναι μονάδα που μετράει το μήκος και ισούται με ένα χιλιοστό του χιλιοστομέτρου).
 
Όταν ένα μεταλλο επιχρυσωθεί ηλεκτρολυτικά με ένα παχύ στρώμα χρυσού π.χ. πάχος 10 micron, τότε ονομάζουμε την επιχρύσωση αυτή ντουμπλέ. 
 
Για να επιστρωθεί ένα μεταλλικό αντικείμενο με ένα παχύ στρώμα χρυσού, χρησιμοποιείται συχνά μία μέθοδος επιχρύσωσης χωρίς την χρήση ηλεκτρόλυσης.
 
Η μέθοδος αυτή ονομάζεται gold filled, ή rolled gold, δηλαδή στα ελληνικά μπορούμε να πούμε χρυσή επίστρωση.
 
Στην περίπτωση αυτή, ο χρυσός δεν εφαρμόζεται στην επιφάνεια του μετάλλου με ηλεκτρολυτική επιμετάλλωση, αλλά γίνεται επιφανειακή συγκόλληση ενός λεπτού φύλλου χρυσού πάνω στο μεταλλικό αντικείμενο, μέσα σε ειδικό φούρνο όπου αναπτύσσονται μεγάλες θερμοκρασίες.
 
Εννοείται ότι το στρώμα χρυσού που επικάθεται στο αντικείμενο, είναι πολύ παχύτερο από την καλύτερη ντουμπλέ επιμετάλλωση. Το βάρος του χρυσού με την τεχνική gold filled, μπορεί και να είναι το 20% του συνολικού βάρους του αντικειμένου.
 
Επαργύρωση
Είναι η επικάλυψη ενός μεταλλικού αντικειμένου με άργυρο. Ένα επάργυρο αντικείμενο είναι αδύνατον οπτικά να το ξεχωρίσουμε από ένα ίδιο αντικείμενο κατασκευασμένο από μασίφ ασήμι.

Καλύπτουμε πλήρως τον τομέα των Ηλεκτρολυτικών Επαργυρώσεων με εξειδικευμένα χημικά προϊόντα και πρώτες ύλες για :
  • Άσπρες Γυαλιστερές αποθέσεις Αργύρου μικρού αλλά και μεγάλου πάχους
  • Γυαλιστερές αποθέσεις Αργύρου , υψηλής σκληρότητας και αντοχής, κατάλληλες για την επαργύρωση δίσκων, μαχαιροπήρουνων κλπ
  • Γαλβανοπλαστική Αργύρου: αποθέσεις Αργύρου, μεγάλου πάχους σε  μη-μεταλλικά αντικείμενα
  • Γυαλιστερές αποθέσεις Αργύρου από Ηλεκτρολύτη   Επαργύρωσης Μη-Κυανιούχο
  • Τοπικές αποθέσεις Αργύρου με τη χρήση κατάλληλου διαλύματος και ειδικού στυλό (Tampon).
Ταυτόχρονα διαθέτουμε χημικά προϊόντα, κορυφαίων οίκων για Χημικές Αποθέσεις Αργύρου σε αντικείμενα από Χαλκό και Ορείχαλκο.
 
Προσφέρουμε σχετικά προϊόντα  κυανιούχα αλλά και Μη-Κυανιούχα, νέας τεχνολογίας.
 
Ανοδιώσεις σε σκάφη

 
Βαφή - Επισκευή - Αναπαλαίωση - Συντήρηση - Νικέλωμα Σκαφών. Προπέλες ανοξείδωτες, γυάλισμα προπελών και εξαρτημάτων σκαφών, άγκυρες, βιντιρέλες, μπίτες, νίκελ χρώμιο σε αντίκες.

ανακατασκευές, γυάλισμα και ανοδίωση παραθύρων σκαφών, αναπαλαιώσεις όλων των τμημάτων ενός σκάφους με βαφή για αντοχή στο χρόνο και στην φθορά από την θάλασσα!

Βαφή τμημάτων αεροσκαφών για αντοχή και άριστο αποτέλεσμα, βαφή/νικέλωμα μύτης αεροσκάφους.

Γυαλίσματα, Σατινάρισμα, Επιχρωμίωση, Επιχρύσωση, Επαργύρωση, Γυάλισμα παλαιών αντικειμένων, Γυάλισμα inox | μπρούτζο | αλουμίνιο, Ανοδειώσεις σε σκάφη, Eπινικελώσεις, Επιχρυσώσεις, Καλωδίωση, Βαψίματα με βερνίκι, Γάνωμα παλαιών αντικειμένων , Τρόχισμα σε μέταλλα, Κόψιμο μετάλλων